Barion Pixel

Gyógynövényekkel az egészséges pajzsmirigyért! VÍZI PESZÉRCE

szept 10, 2017 | Blog, Gyógynövények | 0 hozzászólás

A pajzsmirigyzavarok egyre több embert érintenek Magyarországon, ám a legtöbben még sincsenek tisztában azzal, hogy problémájukra a kezelést mely gyógynövényekkel lehetne kiegészíteni.

Mi most megmutatjuk, hogy a jódpótlás mellett milyen gyógynövényeket vethetünk be hatékonyan!

VÍZI PESZÉRCE (LYCOPUS EUROPAEUS)

Ez az Ázsiából és Észak-Amerikából származó, vízi területeket és lápos részeket kedvelő növény hatásos segítség pajzsmirigy túlműködés esetén. Befolyásolja mind a jódanyagcserét, mind pedig a mirigy hormontermelődését.

HOGYAN HAT?

Értékes összetevőinek (flavonoidok, kávé-, klorogén- és csersav-származék, fluor és mangán) köszönhetően nem csupán a betegségre hat, hanem annak tüneteit, pl. erős, szapora szívdobogást, nyugtalanságot, fokozott izzadást is mérsékli. Az agyalapi mirigyen keresztül komoly befolyást gyakorol továbbá a nemi mirigyek működésére is, így menstruációs problémák és meddőség ellen is javasolják.  Leginkább teaként ajánlják, viszont terhesség alatt, pajzsmirigy megnagyobbodása és alulműködése esetén kerülendő!

 

MIT TESZ RENDBE A VÍZI PESZÉRCE?

A nőgyógyászatban is kedvelt, ugyanis pozitív hatást gyakorol a menstruációs ciklusra, csökkenti az emlőfájdalmat. Fontos, hogy terhesség során, illetve pajzsmirigy megnagyobbodás esetén nem alkalmazható (ráadásul túladagolása esetén megnöveli a strúma kialakulásának esélyét).

Földfeletti részeit használják frissen, szárítva, porítva, tinktúraként és kivonatként.

JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK!

(Forrás: www.endokrinkozpont.hu, hu.wikipedia.org)