Barion Pixel

Gyógynövényekkel az egészséges pajzsmirigyért! BARÁTCSERJE

júl 4, 2017 | Blog, Gyógynövények | 0 hozzászólás

A pajzsmirigyzavarok egyre több embert érintenek Magyarországon, ám a legtöbben még sincsenek tisztában azzal, hogy problémájukra a kezelést mely gyógynövényekkel lehetne kiegészíteni.

Mi most megmutatjuk, hogy a jódpótlás mellett milyen gyógynövényeket vethetünk be hatékonyan!

BARÁTCSERJE

A nők egy jelentős részének már nem ismeretlen ez a lila virágú gyógynövény. Összetételének köszönhetően fokozza a progeszteron termelődését és csökkenti a prolaktin szintet, mely segít a menstruációs problémákon (PMS tünetek) és a teherbeesési nehézségeken.

MIÉRT JÓ ÉS NEM KÁROS AZ ALKALMAZÁSA?

A barátcserje NEM hormonkészítmény, hanem olyan hatóanyagokat tartalmazó gyógynövény, mely serkenti az agyalapi mirigy működését. Mivel a pajzsmirigy működését az agyalapi mirigy szabályozza, így viszonylag közvetlen a barátcserje hatása a pajzsmirigy működés szabályozására.

Pajzsmirigyre gyakorolt kedvező hatása főként az autoimmun gyulladásból (Hashimoto) adódó problémák kezelésében ismert, ebben az esetben kúraszerűen szokták használni (3 hónap).

 

MIT TESZ RENDBE A BARÁTCSERJE?

A barátcserje tehát két oldalról is jótékony hatású:

– Az agyalapi mirigy műkődésének serkentése révén belső elválasztású mirigyeink, a hormonrendszer működése megfelelő mederbe terelhető.

– Az agyalapi mirigyen keresztül a pajzsmirigyre kifejtett jótékony hatásának köszönhetően eredményes lehet pajzsmirigy zavarok kiegészítő kezelésében.

2010-ben az európai orvosok szövetsége ezt a növényi kivonatot javasolta.

JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK!