Barion Pixel

TANÁCSOK AZ EGÉSZSÉGES PAJZSMIRIGYÉRT

máj 14, 2018 | Blog, Pajzsmirigy diétás receptek

Amikor valaki szembesül azzal, hogy pajzsmirigy problémája van azt gondolja, hogy egy életen keresztül gyógyszert kell majd szednie és már semmi sem lesz olyan, mint régen. Ez részben igaz, de a változás nem mindig rossz irányú. Szervezetünk okos műszer, mindig jelez, ha baj van, így van ez a pajzsmirigy problémák esetében is. Az ezzel kapcsolatos életmód váltás pedig nemhogy nem kárunkra, hanem inkább kifejezetten hasznunkra válhat és még élvezhetjük is.
Most bemutatunk pár tippet azzal kapcsolatban, hogy hogyan segíthetünk természetes módszerekkel (étkezési és életmód váltással) pajzsmirigyünknek.

ÉTKEZÉSI TANÁCSOK

1. Tartózkodjon a szójától és a szójatartalmú készítményektől. Blokkolhatja a pajzsmirigy egészséges működéséhez szükséges tápanyagokat.

2. Tartózkodjon a gluténtól. Ez az egyik leggyakoribb pajzsmirigyprobléma kiváltó ok. A glutén autoimmun választ válthat ki ami Hashimoto kórhoz vagy más pajzsmirigy megbetegedésekhez vezethet.

3. Használjon kókuszolajat főzéshez és sütéshez. A kókuszolaj nem zavarja a pajzsmirigyet, elősegíti a metabolizmust és segít a testsúly csökkentésben.

4. Alulműködés esetén az összes golyvaképző zöldséget főzzük meg. És hogy mik ezek az ételek? Ebben a cikkünkben elolvashatja.

5. Tartózkodjon a mogyorótól és a mogyoróvajtól, mert az is golyvaképző.

6. Egyen minél több tengeri zöldséget (pl. tengeri hínár, nori, wakame).

7. Egyen minden nap csontlevest. Amellett, hogy segíti a bélműködést még az immunrendszert is erősíti.

ÉLETMÓD TANÁCSOK

1. Törekedjen a stresszmentes életre! Találja meg azt a lazítási formát, mely a napi stressztől megszabadítja. Például vegyen a nap végén egy jó tengeri sós fürdőt, mely a lazítás mellett segít méregtelenítésben is, vagy jógázzon.

2. Keresse az élet minden területén a természetes dolgokat (kozmetikumok, tisztítószerek, stb.)

3. Szedjen elégséges A, D és K2 vitamint. Itt elolvashatja, hogyan tudja ezt élvezetesen, táplálékkal megtenni.