FOGYASZTHATÓ-E A JÓD NAGY DÓZISBAN?
A jód, mint nyomelem szerepe roppant fontos az emberi szervezetben. Több kutatás ugyanolyan fontosságúnak sorolja be, mint a D-vitamin és omega-3 zsírok.
Mégis a nyugati orvoslásban 0,2 mg felett már károsnak szokták ítélni, 1mg felett pedig már toxikusnak is.
Ezzel szemben a japán halászfalvakban 10-14 mg az átlag napi jódfogyasztás, és mégis ők a leghosszabb életűek, a legkevesebb betegség is náluk fordul elő, de ami a lényeg, hogy ismeretlenek a pajzsmirigy-zavarok és mellrákos szinte nem fordul elő.
Sokan jelentős IQ emelkedésről számolnak be nagy dózisú jódfogyasztás mellett. A nyugati társadalmak tagjai mégis jódhiányban szenvednek, sajnos ez tény.
A nagy kérdés, hogy mindezt miből érdemes pótolni. Erről bővebben itt olvashatsz:
https://kekjod.hu/nem-mindegy-mivel-potolod/
Bioaktív Kékjód+ készítmény