Barion Pixel

A jód, ami javítja az intelligenciát!

jan 9, 2020 | Tudományos háttér | 0 hozzászólás

A JÓD, AMI JAVÍTJA AZ INTELLIGENCIÁT!

 

Ez a betű pedig a jód – vegyjele: I, melynek természetes forrása a tengervíz, a tengertől távol fekvő területek hazánkhoz hasonlóan küzdenek ezzel a problémával. ℹ️

Ezenkívül nem csupán a kelleténél kisebb jódtartalom jelent problémát, de az a tény is, hogy a már szervezetünkbe került jód hatását a klórozás (amivel minden ivóvizet kezelünk) jelentősen visszaveti.

Több kutatás is bizonyította, hogy Magyarország szinte teljes lakossága érintett a pajzsmirigy-megnagyobbodásban, ami a csökkent jódbevitelnek nem egyetlen, de legjellemzőbb következménye. A rendellenesség nem is kismértékű: már az 5 éves gyerekeknél is kimutatható, hogy pajzsmirigyük mérete mintegy felével nagyobb a megfelelő jódellátottságú országokban élő gyerekekéhez képest. A golyva (kóros pajzsmirigy-megnagyobbodás) előfordulásának gyakorisága csaknem minden magyarországi megyében meghaladja a nemzetközileg elfogadott 5 százalékos arányt. 

És hogy miért is fontos ez?

Sajnos ugyanis a magzatok és a fejlődésben lévő gyermekek egészsége kerül veszélybe, megnő a vetélés és koraszülés esélye, illetve a jódhiányos állapot következtében csökken a születendő gyermekek intelligenciahányadosa is. ❗️

Mit tehetünk?

Csecsemőkortól kezdve egész életünk során szükség van a jódpótlásra. És hogyan és milyen mértékben kell pótolnunk a jódot?

Bioaktív Kékjód+ készítmény