Barion Pixel

Ezek gátolják a jód felszívódását

febr 17, 2020 | Tudástár | 0 hozzászólás

EZEK GÁTOLJÁK A JÓTÉKONY JÓD FELSZÍVÓDÁSÁT

 

Bár a jód pótlása sajnos nem minden esetben jelent megoldást, a napi jódszükséglet bevitele elengedhetetlen a megfelelő anyagcsere-folyamatok biztosításához. A hivatalos napi ajánlott beviteli érték 150 mikrogramm, a terhes és szoptatós kismamáknál, valamint a sportolóknál ennél több. Túladagolni nehéz, a napi mennyiség legalább öt-tízszerese esetén fordulhat csak elő. 

Az alábbiak azonban gátolják annak felszívódását:

  • élelmiszerek közül: keresztesvirágú zöldségek (pl. kelbimbó, káposztafélék, a brokkoli, a karfiol, karalábé, retek), kukorica, földimogyoró, szója, tápióka, jamgyökér, édesburgonya, saláta, spenót, cékla, húskészítmények és pácolt húsok – így ezek fogyasztása heti többször nem ajánlott
  • klór (csapvíz, uszodai medencék/pezsgőfürdők, tisztítószerek, stb.)
  • fluorid (fogkrémek, szájvizek, bizonyos gyógyszerek)
  • bromidok (medencék/pezsgőfürdők, sütemények, üdítők, növényvédő szerek, gyógyszerek)

Bioaktív Kékjód+ készítmény