Barion Pixel

Gyógynövényekkel az egészséges pajzsmirigyért! KÖZÖNSÉGES GALAJ

júl 31, 2017 | Blog, Gyógynövények | 0 hozzászólás

A pajzsmirigyzavarok egyre több embert érintenek Magyarországon, ám a legtöbben még sincsenek tisztában azzal, hogy problémájukra a kezelést mely gyógynövényekkel lehetne kiegészíteni.

Mi most megmutatjuk, hogy a jódpótlás mellett milyen gyógynövényeket vethetünk be hatékonyan!

KÖZÖNSÉGES GALAJ

Ha nem is közönséges a szó legszorosabb értelmében, de bizony gyakran előforduló, júniustól szeptemberig virágzó igen hasznos egynyári növény. Hegyoldalakon, cserjésekben, akácosokban, árokpartokban található meg.

MIÉRT JÓ ÉS NEM KÁROS AZ ALKALMAZÁSA?

A galaj NEM hormonkészítmény, hanem olyan hatóanyagokat tartalmazó gyógynövény, mely védi mirigyrendszerünket, annak működését.

Hazánkban kétféle galaj, a közönséges és a tejoltó is megtalálható. Mindkettőnek hasonló jótékony hatásai vannak.

 

MIT TESZNEK RENDBE A GALAJFÉLÉK?

Enyhén vízhajtó, görcsoldó hatású, kiváló veseműködés javítására, illetve gyulladáscsökkentő húgyúti gyulladásoknál és epehólyag gyulladás esetén is. Az egész mirigyrendszer védelmére heti 2-3 csésze tejoltó galajból készült tea ajánlott.

Pajzsmirigyproblémákra, alul- és túlműködés esetén is egyaránt jótékony hatású napi 1 csésze közönséges galaj tea is, melynek hatékonyságát fokozhatjuk, ha hosszabb ideig lassan kortyolgatva fogyasztjuk és nyelés előtt még gargalizálunk is vele.

A leforrázott teafüvet éjszakára dunsztkötésben helyezzék a pajzsmirigyen lévő göbre, csökkenti a duzzanatot. Ezt akár két héten keresztül is végezhetik így.

A népi gyógyászatban a közönséges galajt daganatos megbetegedések megelőzésére és kezelésére is használták úgy, hogy a növény frissen préselt levét napi háromszor étkezés előtt kiskanállal bevették.

(Források: gyorgytea.hu, wikipedia.hu, www.endokrinkozpont.hu)

JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK!