Barion Pixel

Ha rám hallgat meggyógyul!

jan 16, 2017 | Hasznos cikkek | 0 hozzászólás

prof. dr. Török Szilveszter

prof. dr. Török Szilveszter„Azt tapasztalom, hogy az emberek többsége nem törődik legnagyobb kincsével, az egészségével. A legtöbben nem tanulták meg, és idejük sincs rá. Pedig az egészség olyan állapot, amelyen nemtörődömséggel, tudatlansággal, felelőtlen életmóddal sokat ronthatunk, és ez fordítva is igaz: természetgyógyászati ismeretek megszerzésével, kitartó, rendszeres munkával csodálatos egészségi állapot érhető el, akár idős korban is.”

Ha rám hallgat meggyógyul!

Prof. dr. Török Szilveszter az ország egyik legismertebb és legelismertebb természetgyógyásza, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos egyesületének elnöke, aki nem orvosi, hanem vegyészdiplomával jutott el a gyógyítás különleges, egyszerű, ugyanakkor nagyon hatékony szintjére. Rendszeresen publikál magazinokban, visszatérő meghívott vendége televíziós és rádiós műsoroknak. Emellett folyamatosan oktat – immár több évtizede.

– Professzor úr 70 éven túl is töretlenül aktív, energikus. De biztosan szembesült már az öregedés jeleivel. Lehet-e ezeket kezelni, s ha igen, hogyan.

– Hosszú éveken keresztül folyamatosan ellenőriztem a fizikai teljesítményemet. Ha most ugyanazon próbák elé állítom magam, objektíven mérni tudom, hogy mennyivel bírok kevesebbet. Ez a folyamat természetes. De tudom azt, hogy ha megállítani nem is lehetséges, azért sokat tehetek, hogy lelassítsam. Az egészségi állapotommal, szerveim működésének hatékonyságával napi szinten tisztában vagyok. Minden nap elvégzem a do-in gyakorlatsort, és ennek segítségével veszem a szerveim üzenetét. Ha valami nincs rendben, teszek ellene.

A japán csoda: jód fogyasztás

– Az előadásaiban gyakran említi pozitív példaként a japánokat. Mozgékonyak, szívósak, fürgék, vidámak, okosak. Miben rejlik a titkuk?

– Ennek több összetevője van. Az biztos, hogy a táplálkozási szokásaik gyökeresen mások. Rendkívül sok tengeri-herkentyűt esznek, melyeknek nagyon magas a jódtartalma.

A japánok napi 1200-1500 mikrogramm jódot fogyasztanak. Nálunk az átlag alig 100 mikrogramm!

A magyar lakosság jelentős száma veszélyesen jódhiányos – ennek következtében a pajzsmirigy működés nem kielégítő. A pajzsmirigy az anyagcsere folyamatok irányítója. A manapság oly gyakori civilizációs betegségek – mint a nátha, influenza, allergia, cukorbetegség, reumatikus problémák pedig mind-mind a krónikus anyagcsere zavar következményei. Tehát ha elegendő mennyiségű jód áll rendelkezésre, lehet, hogy mindezen betegségek nem jelennek meg. A jódhiány tüneteként jelentkezhet a pajzsmirigy megnövekedése, a szellemi kapacitás csökkenése, a haj és a bőr kiszáradása, a mirigyek túlterheltsége, a fizikai teljesítőképesség gyengülése.

Van egy csodálatos, természetes jódforrás Sóshartyánban. Az onnan nyert tengeri sós vizet Jódaqua néven forgalmazzák. Mindenkinek ajánlhatom a gyógyvíz ivókúraszerű fogyasztása.

Helytelen táplálkozási szokások

– A civilizációs betegségeket Ön visszavezeti egy közös tőre, a helytelen táplálkozási szokásokra. Melyek azok az aranyszabályok, melyek betartásával a legtöbbet tehetnénk a megbomlott egészség visszaállítására?

– A táplálék bevitele és kiürülése közötti tranzitidő megnőtt. Egyre többen vannak, akiknek napokon keresztül nincs széklete. Tehát mindaz, amit az illető megevett magas hőmérsékleten ott rothad a vastagbélben – és csodálkozunk, hogy a vastagbél rák a legdinamikusabb rák fajta?! A beteg, terhelt bélből a baloldali petefészekbe is átszivároghatnak a mérgek. A következmények: petefészek gyulladás, miómák, daganatok…

Azért vagyunk betegek, mert testünk tele van mindenféle, számára szükségtelen anyaggal: az erjedés és a rothadás termékeivel, rákkeltő anyagokkal, salakkal, koleszterinnel, emésztetlen fehérjékkel, húgysavakkal, kazeinnel és másokkal. Szervezetünkbe mindez főképp a vastagbeleken keresztül jutott be, ahol az évek, évtizedek alatt felgyűltek az emésztetlen táplálékok maradványai. Ha megtanuljuk a vastagbél módszeres kitakarítását, a legfontosabb lépést tesszük meg egészségünk érdekében. Az egyetlen módszer, amelynek segítségével tökéletesen megszabadulhatunk a vastagbélben összegyűlt mérgező anyagoktól, a beöntés. Sokaknak ez ellenszenves, kellemetlen. De nem kellemetlen a vastagbélben cipelni az összegyűlt, sokszor kilogrammokat kitevő rothadó bélsárkövet, melynek rettenetes szagához semmi sem hasonlítható. A beöntéssel járó viszolygás még mindig szelídebb, mit a fenyegető sebészeti eljárások kockázata.

– Vannak egyéb hasznos gyakorlati tanácsai?

– Vannak speciális hasgyakorlatok, melyekkel a belek működését segíthetjük. Minden étkezés után kedvező hatású a nem megerőltető mozgás, mint pl. a séta. Aztán nagyon fontos lenne, ha étrendünkbe minél több – kb. 50 % – nyers ételt iktatnánk be, hiszen ezek az igazán élő táplálékok. A konyhatechnika terén is jó lenne néhány reform – és most újra a japánokra szeretnék hivatkozni. Speciális bambuszedényeik vannak (amit már nálunk is lehet kapni!), melyekben 7-8 perc alatt a gőz hatására megpuhul az étel. Íze, színe, vitamintartalma összehasonlíthatatlan az órákig főzött vagy sütött ételekével.

Reflex terápia

Reflex terápia: a test egyes részei (fül, talp, kéz, orr, száj, skalp) nagyon fontos reflexterületek ugyanis ezen területek egy speciális térképen vázolható forma szerint kapcsolatban vannak a belszervekkel, testrészekkel.– Az ön másik „vesszőparipája” – ha lehet így fogalmazni – a mikroterületi ingerterápia.

– Megnyugtathatom a kedves olvasókat, hogy ez csakis első hallásra bonyolult. Arról van szó, hogy a test egyes részei (fül, talp, kéz, orr, száj, skalp) nagyon fontos reflexterületek ugyanis ezen területek egy speciális térképen vázolható forma szerint kapcsolatban vannak a belszervekkel, testrészekkel. Igen hasznos ezek rendszeres, akár saját magunk által történő átmasszírozása. Különösen könnyen kivitelezhető ez a kézen és a fülkagylón.

Az ingerterápia az egész világon ismert, orvosilag ellenőrzött, bizonyítottan hatékony rendszerek.

– Aki Önt akár egyszer meghallgatja, egyvalamit biztosan elsajátít, legalábbis igyekszik – odafigyel a test üzeneteire.

– A hozzám forduló betegeknek mindig elmondom: nehogy azt higgye, hogy én gyógyítom meg! Mindenki magáért felelős. És ezt a felelősséget nem szabad másra hárítani. Ha figyelünk a test jelzéseire, és betartjuk azokat a tanácsokat, melyek mögött az emberi bölcsesség évszázados tapasztalatainak kincsestára áll, közel állunk a megoldáshoz. Én mindig abból indulok ki, mit tennék a beteg helyében, és azt elmondom neki. Tapasztalatból tudom, hogy a gyógyszerek felelőtlen szedése nem segít, sőt! Egy moszkvai orvos akadémikus mondta még a hetvenes évek végén: „Jelenleg a társadalom egyharmadát kell gyógyszermérgezés miatt kezelni, ez az arány az évezred végére elérheti a kétharmados arányt.” Pedig ősi tapasztalatokon nyugvó tanításokat ismerünk, például Jézus tanításai nyomán, mint a rendszeres böjt, a levegő-, nap-, víz- és iszapkúrák, a „nyerskoszt”, és nem utolsó sorban a hit és a szeretet gyógyító ereje. Csak újra fel kellene fedezni mindezeket.

Még néhány jó tanács Török professzortól

  • Lehetőleg minden nap végezzünk frissítő, könnyed testgyakorlatokat a kellemes elfáradásig: gimnasztika, kocogás, úszás.
  • Minden korosztály számára kiváló hatású a Do-in gyakorlatok végzése, mely a mozgásgyakorlatok mellett elősegítik a keleti orvoslás szerint bennünk lévő „bioenergia” zavartalan áramlását. Bárki elsajátíthatja technikát 6-8 órás tanfolyam, valamint írott segédanyagok segítségével.
  • Ne várjuk meg, amíg immunrendszerünk oly mértékben legyöngül, hogy képtelen kifogástalanul feladatakat ellátni, és különböző megbetegedések ütik fel fejüket.
  • Ne hordjunk fém ékszereket, órát a testünkön: fát gyöngyöt, ásványokat szabadon. A körben záródó fémek ugyanis leblokkolják a test energiamezejét – és ezt méréssel bizonyítani is lehet.
  • Mellőzzük a „lyukasztásokat”. Az emberi test (a természet maga) olyan tökéletesen van megalkotva, hogy nem szabadna belenyúlni.
  • Do-in: Az önmasszázzsal való megújulás művészete. A do-in önmasszázs, könnyed ujjnyomásos és légzőgyakorlatok szervezett sorozata. Ezek a gyakorlatok szabályozzák az életenergia áramlását a gyakorlatot végző személy testében és tudatában. A Do-in kiegyenlíti és helyreállítja a testünkben keringő energiát és, ha szükséges, többletenergiához juttatja a szervezetünket. A Do-in előnye, hogy gyakorlatai a saját testünkön elvégezhetők, mindenfajta külső segítség, vagy műszaki tudás nélkül. Gyógyító hatása már a legelső gyakorlatsorozatok elvégzése után megmutatkozik. Bár az akupunktúra elveire épül, a Do-inhoz semmiféle tű vagy más segédeszköz nem szükségeltetik. A hagyomány szerint a Do-in már jóval az akupunktúra előtt létezett és eredményei gyakran felülmúlták az akupunktúra eredményeit.

A do-in önmasszázs, könnyed ujjnyomásos és légzőgyakorlatok szervezett sorozata.

www.tenuitas-studio.hu »

>> KÉKJÓD VÁSÁRLÁSA <<